☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingsbrigade IJburg

Reddingsdienst.com heeft ook op IJburg een actieve reddingsbrigade. De post IJburg bedient de wateren rondom het Steigereiland, de Haveneilanden en de Rieteilanden. Ook het water bij Blijburg en het Buiten-IJ worden door deze post bedient. Het Buiten-IJ Is de aanlooproute naar de Oranje Sluizen van Amsterdam. Al het scheepvaartverkeer wat vanaf het oosten Amsterdam binnen wil varen komt hierlangs. Het Buiten-IJ wordt begrenst door het Vuurtoreneiland (Hoek van het IJ). Rondom dit vuurtoreneiland zijn eveneens enkele obstakels onder water waar schepen op vast kunnen lopen.

Voor de pleziervaart is het belangrijk om in deze aanlooproute de "sportgeul" aan te houden. Dat wil zeggen tussen de wit-rode boeien en de rode boeien in, of tussen de wit-groene boeien en de groene boeien in. Hierdoor blijft u uit de beroepsgeul, wat veiliger is voor iedereen. 

De reddingsbrigade IJburg komt ongeveer tot aan het forteiland Pampus. Ook het stuk IJmeer tussen IJburg en Pampus wordt dus door hen bedient.

Reddingsbrigade op IJburg nodig?

Onze reddingsbrigade staat 24 uur per dag klaar om mensen in de wateren rondom IJburg te hulp te schieten. Heeft u problemen met uw schip of ziet u een drenkeling? Neem contact met ons op!


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358