☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingsbrigade Urk

Urk is een historische belangrijke plaats aan het IJsselmeer. En ligt in het Zuidoostelijke deel van het IJsselmeer. Urk beschikt over meerdere havens voor zowel pleziervaart, binnenvaart en visserij. De pleziervaart benut Urk dan ook regelmatig als knooppunt tussen IJsselmeer en Ketelmeer.

Door de ligging van Urk, wil het nogal eens onstuimig zijn in de wateren rondom Urk. Dit is vooral te wijten aan de winden uit Westelijke richting. Deze vaak stevig wind zorgt ervoor dat het binnenlopen van de haven van Urk niet altijd even makkelijk is. Ook de ondiepte rondom de vuurtoren van Urk, genaamd "Het Vormt" is iets waarvoor opgelet dient te worden.

Hulp nodig van de Reddingsbrigade bij Urk?

Indien u of een ander schip hulp nodig heeft van een reddingboot, kunt u contact opnemen met de reddingsbrigade nabij Urk. Deze kunnen in overleg een reddingsboot sturen vanaf het reddingsstation. Zo kunnen ze vaartuigen naar de haven slepen, of helpen bij (medische) problemen. Bij twijfel kunt u altijd bellen met de meldkamer voor een vrijblijvend advies.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358