☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingsbrigade Lelystad

Lelystad is één van de twee plaatsen die het IJsselmeer en het Markermeer met elkaar verbindt. Alle scheepvaart die van het ene meer naar het andere wil, moet via Lelystad of Enkhuizen gaan. Tussen Enkhuizen en Lelystad ligt de Houtribdijk, die dan ook nog gepasseerd dient te worden. Met havens als Bataviahaven, Flevomarina en Lelystad Haven is het bovendien een druk bezochte watersportplaats. De Houtribsluis verbindt de twee stukken water. Bij het invaren van de sluis wordt direct de weg over de Houtribdijk gepasseerd.

Als u vanaf de noordkant Lelystad aanloopt komt u langs de Flevocentrale (Maximacentrale) en het Commissarislicht bij een versmalling. Hierna is direct de aanloop naar de sluis

Vanaf de zuidkant zijn er drie ingangen, allen direct aan de Oostvaardersdijk waarvan de meest noordelijke ingang alleen voor pleziervaart bedoelt is. Langs de Oostvaarderdijk ligt het Oostervaardersdiep. Bovendien loopt er een vaargeul voor de beroepsvaart, die met OVD boeien is aangegeven.

In Lelystad zijn een hoop grote havens met alle faciliteiten zoals een scheepskraan te vinden. Hierdoor is het voor schepen die gerepareerd dienen te worden geen probleem om een juiste aanlegplaats te vinden.

Reddingsbrigade Lelystad nodig?

Onze reddingsbrigade Lelystad bedient een groot stuk water op zowel het IJsselmeer als het Markermeer. De sluis vormt hierbij eigenlijk geen belemmering. Als u rondom Lelystad in de problemen komt, bijvoorbeeld door motorstoring of een gebroken mast, kunt u ons altijd bellen!


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358