☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingsbrigade Marken

Het voormalige eiland Marken is de naamgever van het Markermeer. Het is de afsluiting van de Gouwzee. De Gouwzee kan alleen vanaf het noorden benaderd worden, tussen Volendam en de Bukdijk door. De bukdijk is de dijk die ten noorden van Marken in noordelijke richting loopt. Marken is een relatief kleine haven, maar trekt een hoop toerisme. Vanaf Volendam vaart het hele seizoen door een veerboot naar Marken, vooral in het kader van toerisme. 

Zoals eerder genoemd ligt Marken direct aan de Gouwzee. De Gouwzee is relatief ondiep, dus daar komen soms waterplanten voor. Verder is dit water op sommige plekken vrij ondiep. Aan de Markermeerkant van Marken is de vuurtoren "Het Paard van Marken". Rondom deze iconische plek liggen een aantal dammen waar soms schepen op vast lopen. 

Reddingsbrigade op de Gouwzee nodig?

Onze reddingsbrigade Marken bedient een deel van de Gouwzee en de directe omgeving van Marken, zoals het Paard van Marken. Als u in problemen raakt in deze omgeving, helpen wij u graag!


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358