☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingsbrigade Wijdenes

Aan de noordkust van het Markermeer ligt de vluchthaven Wijdenes. Deze haven is een typische vluchthaven, niet erg groot en bovendien vrij ondiep. Wijdenes ligt midden tussen Hoorn en Enkhuizen in. De meeste scheepvaart die hier voorbij komt is op doorreis tussen die twee plaatsen. Ook het begin van de KG boeienlijn, richting het Naviduct Enkhuizen, ligt hier voor de deur. 

Wijdenes in de enige kustplaats tussen Hoorn en Broekerhaven met een haven. Andere herkenningspunten zijn het Leekerlicht (wat ook een belangrijk navigatiepunt is, nabij Oosterleek) en de Appelhoek of Nekhoek, de begrenzing van het Hoornse Hop. Verder zijn er nog een aantal bekende boeien in de omgeving, zoals de EA-1, de Sport-G-Nek en de KG boeienlijn voor de aanloop naar het Naviduct.

Reddingsbrigade op het noordelijke Markermeer nodig?

Onze reddingsbrigade Wijdenes bedient het noordelijke deel van het Markermeer. De meest voorkomende problemen hier in de buurt zijn schepen met motorstoring en daaropvolgende strandingen. Tot aan de dijk is het relatief diep, dus een stranding hier betekent dat een schip direct op de stenen dijk ligt, met alle gevolgen van dien. Als u dus in deze omgeving in problemen komt is het verstandig direct hulp van ons in te roepen. Wacht niet totdat de dijk te dichtbij is, dan kan het al te laat zijn! 


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358