☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Andijk

Hieronder vindt u informatie over Andijk als vaargebied, en wat u kunt doen als u in de problemen bent in de omgeving van Andijk. De reddingboten liggen voor u klaar.

De haven en omgeving van Andijk

Andijk ligt aan de westkant van het IJsselmeer, tussen Medemblik en Enkhuizen.
Het is een relatief beschut gedeelte van de kust, met een strandje naast de jachthaven van Watersportvereniging de Kreupel. In de jachthaven van Andijk is voldoende plaats voor vele zeiljachten, ook bieden ze aanvullende service zoals winterstalling en een onderhoudsplaats.

Oost van Andijk, ligt een waterwingebied van de PWN. Hier stonden vroeger windmolens. Ook is hier een vluchthaven / werkhaven genaamd "de Ven". Deze haven is een populaire ankerplaats voor de plezierjachten, maar is ook een laad en los -plaats voor binnenvaartschepen voor het waterwingebied.

De reddingsboot bij Andijk nodig?

Rondom Andijk doen zich regelmatig calamiteiten voor. Zo lopen er weleens jachten vas naast de vaargeul van de haven van Andijk. Ook zitten er wel eens schepen vast op de strekdammen van werkhaven de Ven. Rondom de vuurtoren van Andijk lopen er zo nu en dan schepen vast op de zandbank van het Kooizand. De reddingboot kan op al deze plaatsen snel aanwezig zijn, doordat er een reddingstation nabij Andijk zit. Net als bij Medemblik, kunnen zeiljachten ook in aanraking komen met de ondiepte van "het Hop" dat is een kleine zandbank ten zuiden van vogeleiland de Kreupel. Deze ligt Noord-oost van Andijk.

Mocht u zelf assistentie nodig hebben, of ziet u iemand die assistentie behoeft van een reddingsboot, kunt u altijd contact opnemen.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358