☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Enkhuizen

Enkhuizen is altijd al een belangrijk scheepvaartknooppunt geweest voor zowel beroepsvaart als pleziervaart. Alle scheepvaart passeert Enkhuizen door het Krabbersgat. Hier kan men via de sluis (het Naviduct) naar de noordkant of de zuidkant van de houtribdijk schutten.

Door de drukke vaarroute nabij Enkhuizen, en de vele pleziervaartuigen die de diverse jachthavens bezoeken, komt het logischerwijs regelmatig voor dat boten hier assistentie nodig hebben van een reddingsboot. Ook kent de omgeving van Enkuizen enkele ondieptes, dit zijn zandbanken. Dit zijn het Kooizand (tot aan vuurtoren de Ven, Andijk) en het Enkhuizerzand. Belangrijk is dus de betonning goed in de gaten te houden.

Heeft u de reddingsboot bij Enkhuizen nodig?

Indien schepen in de problemen komen op het IJsselmeer of Markermeer, in de omgeving van Enkhuizen, kunnen deze erop rekenen dat de reddingsboot van Reddingsdienst snel ter plaatse is!

Afhankelijk van de benodigde assistentie, kan er bijvoorbeeld besloten worden uw vaartuig met motorstoring naar de Compagnieshaven, Buyshaven, Buitenhaven of Gependam van Enkhuizen te slepen. In geval van (mogelijke) schade aan uw onderwaterschip, bestaat er de mogelijkheid het onderwaterschip te inspecteren met behulp van een scheepskraan in de Compagnieshaven of bij De Gier Maritiem aan de zuidzijde van Enkhuizen.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358