☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Hindeloopen & Workum

De kust van Friesland is een druk bevaren scheepvaartroute voor zowel pleziervaart als binnenvaart.
Hindeloopen is een veelgekozen bestemming om aan de Oostkant van het Noordelijk ijsselmeergebied te overnachten. Ook ligt het redelijk in de buurt van het sluisencomplex bij Kornwederzand naar de Waddenzee. Via Workum kun je nog naar de jachthaven bij Soal. Ook is het mogelijk het Friese binnenland in te varen via de sluis bij Workum.

Aandachtspunten bij het vaarwater van Hindeloopen & Workum

Tijdens Westen en Zuidwesten wind, is de gehele kust lagerwal, met soms flinke golven. Vrijwel de gehele kust heeft een ondiep gedeelte bij de kant, dus aan de grond lopen met uw vaartuig is iets waarvoor gewaakt dient te worden. Bijvoorbeeld bij het natuurgebied van de Workumerbuitenwaard en Gaast. Het is ook belangrijk de aanloopgeul van de haven van Hindeloopen goed te volgen, naast de geul is het vaak te ondiep voor veel zeiljachten. Ook het strandje van Workum is ondiep, hier is het ook belangrijk de geul strak te volgen.

Heeft u de reddingboot bij Hindeloopen of Workum nodig?

De reddingboten nabij Hindeloopen en Workum zijn altijd beschikbaar voor calamiteiten aan de Noordwestkust van Friesland. Ook kunnen deze snel ter plaatse komen midden op het IJsselmeer. De reddingsboot is beschikbaar voor een tal van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan motorstoring, vastlopen met uw boot of een lijn in uw schroef. De meldkamer zal de dichtstbijzijnde reddingsboot informeren, welke dan zo spoedig mogelijk vanaf het reddingstation naar uw positie zal varen.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358