☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Ketelmeer

Het Ketelmeer grenst aan het IJsselmeer en aan het Zwarte meer. Ten westen van het Ketelmeer ligt de bekende Ketelbrug. Zowel voor beroepsvaart als pleziervaart is dit een drukbevaren route.
In het midden van het Ketelmeer ligt het IJsseloog, een stortplaats voor beroepsvaart.

Via de Ramsgeul en het Ramsdiep kun je varend onder de Ramspolbrug het Zwarte meer bereiken, om zo meer het binnenland in te kunnen.

Op het Ketelmeer bevinden zich ook 2 havens; Ketelhaven en Schokkerhaven. Beide snel bereikbaar voor een reddingsboot. Schokkerhaven wordt omringt door mooie woningen aan het water, en is dan ook een mooie uitvalsbasis voor de vele motorjachten die vanuit Flevoland, Gelderland en Overijssel komen varen.

In het Zuidoosten van het Ketelmeer kun je met de boot kiezen om via Keteldiep of Kattendiep richting de IJssel varen. En bijvoorbeeld Kampen bezoeken. Ook kun je nog zuidelijker via het Vossemeer richting Roggebotsluis.

Heeft u de reddingsboot bij Ketelmeer nodig?

Doordat deze meren en kanalen zo druk bevaren zijn, doen zich hier regelmatig problemen voor met schepen. Regelmatig komt het voor dat motorkruisers problemen ondervinden met hun motor. En dan op het Ketelmeer drijven. Motorpech kan al snel leiden tot een gevaarlijke situatie, vanwege de vele ondieptes, en vaargeul die dicht bij de kant ligt. Vanwege de rijke natuur en veel ondieptes in de natuurgebieden, komt het ook voor dat vaartuigen aan de grond komen te zitten. De kleinste navigatiefout kan er al voor zorgen dat uw schip vastloopt buiten de vaargeul. Zeiljachten zullen dit sneller ondervinden door de vaak grotere diepgang van de kiel.

Gelukkig bevindt zich in de buurt van het Ketelmeer een reddingstation, waardoor een reddingsboot snel ter plaats kan komen om uw vaartuig te assisteren.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358