☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Lemmer

Lemmer is een historische plaats aan het IJsselmeer. Druk bevaren door zowel pleziervaart als beroepsvaart. Lemmer kent tal van havens, waarvan enkele kleine in gebruik zijn voor de jacht verhuurbedrijven. Zo kent Lemmer tal van voorzieningen voor de scheepvaart. West van Lemmer ligt de Prinses Margrietsluis. Hierdoor kun je bij de Friese meren en kanalen komen. Ook is dit een belangrijke doorvoer voor binnenvaartschepen. Lemmer is ook een knooppunt voor scheepvaart vanuit Urk en vanuit Stavoren.

Aandachtspunten rondom het vaarwater van Lemmer

Zuidwest van Lemmer staat een windmolenpark. Deze windmolens staan direct in het water, voor de scheepvaart is het dus raadzaam deze goed in de gaten te houden. Ook ligt zo'n 4 mijl west van Lemmer een ondiepe zandplaat. Dit is de Steile Bank. Hier lopen regelmatig schepen op vast. Ook zijn er nog wat kleinere ondiepe delen, zoals het Hondennest en de Bank.

Heeft u de reddingboot bij Lemmer nodig?

De reddingboten in de buurt van Lemmer staan paraat voor calamiteiten rondom Lemmer. Het maakt dus niet uit of u zich bijvoorbeeld bij de Rotterdamse Hoek, de Friese Hoek of de SB boei bevindt. De reddingsboten kunnen hier snel ter plaatse zijn. De reddingboten kunnen assistentie bieden met tal van problemen. Veel voorkomende problemen zijn motorproblemen, aan de grond lopen, of problemen met de tuigage. Onze meldkamer zal de reddingsboot alarmeren en informeren, welke dan vanuit het dichtstbijzijnde reddingstation bij Lemmer uit zal varen.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358