☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Urk

Urk is onderdeel van een belangrijke scheepvaartroute langs de oostkant van het IJsselmeer. Veel beroepsvaart varen via Urk naar Lemmer, of gaan langs Urk naar het Ketelmeer. Van ouds af aan is Urk als een belangrijke plaats aan het IJsselmeer. Vooral op het gebied van visserij. Tegenwoordig is er naast de visserij ook een grote groep pleziervaarders die de charme inzien van het authentieke vissersdorp met de diverse aanlegplaatsen en voorzieningen.

Aandachtspunten vaarwater Urk

Rondom Urk zijn in het vaarwater een paar belangrijke aandachtspunten. Zo ligt er ten noorden van Urk een ondiepte, het Vormt. Dit is een ondiepte die zicht uitstrekt rondom de vuurtoren van Urk. Hier liggen ook stenen. Jaarlijks komen hier regelmatig motorboten en zeiljachten vast te zitten. De schade is vaak aanzienlijk, waardoor sommige boten ook water maken en dreigen te zinken. Ook het windmolengebied ten noorden van Urk kan een obstakel vormen voor de scheepvaart. Deze windmolens staan in rijen midden in het water, raadzaam is dus west van de windmolens te blijven.
Tot slot is er nog de Rotterdamse hoek. Bij Westen en Zuidwesten wind kunnen de golven behoorlijk groeien op het IJsselmeer, waarbij ze vervolgens op zijn grootst zijn aan de Oostkust bij Urk. Hierdoor komen ook binnenvaartschepen wel eens in de problemen.

Reddingboot bij Urk nodig?

Het kan altijd gebeuren dat u of iemand anders in problemen komt nabij Urk. Bijvoorbeeld dat u motorstoring krijg voor de Val van Urk, of aan de grond zit op het Vormt. In dergelijke gevallen kan er altijd snel een reddingboot bij u ter plaatse komen. Het reddingstation nabij Urk zal dan zo snel mogelijk een reddingsboot uw kant opsturen om te helpen bij calamiteiten. De reddingboten van Urk varen ook voorbij de Ketelbrug naar het Ketelmeer en Zwarte meer.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358