☏ Alarmcentrale: 085 0655 358

Reddingboot Marken & Monnickendam

De grootste haven aan de Gouwzee is Monnickendam. Met meerdere grote havens een van de drukste plekken van het Markermeer. Monnickendam is een ware watersportplaats. Door de relatief beschutte ligging is er een hoop kleine watersport mogelijk, zoals met open zeilboten. Maar ook de zeiljachten zijn goed vertegenwoordigd in Monnickendam. Wanneer u de geul vanuit het noorden de Gouwzee op volgt, kunt u aan het einde stuurboord uit, richting Monnickendam. Waar ook het Hemmeland ligt. Als u bakboord uit gaat komt u uit bij Marken, het voormalige eiland. Tegenwoordig verbonden met de Marker Zeedijk. Ten zuiden van Marken, aan de Markermeerkant, ligt nog Uitdam met zijn jachthaven, ook deze is snel bereikbaar voor de reddingboten van het dichstbijzijnde reddingstation.

Heeft u de reddingsboot bij Marken of Monnickendam nodig?

Reddingsdienst is op de Gouwzee goed vertegenwoordigd met meerdere reddingsboten. Door de grote verscheidenheid aan watergebruikers is het een leuk en gevarieerd stuk water. Buiten de geulen is het relatief ondiep, waardoor er soms schepen aan de grond lopen. Onze reddingstations hebben de lokale kennis die vereist is om uw schip in een dergelijke situatie zonder nare gevolgen weg te halen. 

Onze reddingsboten zijn ook veel actief rondom het Paard van Marken. Met westelijke winden is dit een prachtige ankerlocatie, maar enkele dammen die onder water liggen maken het soms ook een verraderlijke plek. Als u bij het Paard van Marken vast komt te zitten op een dam is het verstandig direct contact op te nemen. Door adequaat optreden is het vaak mogelijk verdere schade aan het onderwaterschip te voorkomen. Wij sturen graag een reddingboot naar u toe om de situatie samen met u te beoordelen.


Verspreid over heel Nederland heeft Reddingsdienst.com steunpunten om u bij te staan in nood, of bij pechsituaties. Onze mensen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. 

Reddingsdienst streeft ernaar om in noodsituaties binnen 15 minuten bij u te zijn.


Reddingsboot in actie

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Snelle service

Wij proberen altijd binnen 15 minuten bij u te zijn

Geen gedoe

Wij regelen de afhandeling met uw verzekering

Voor iedereen

Voor onze hulp is geen lidmaatschap nodig

Storing verhelpen

U krijgt voorrang bij reparaties

☏ Alarmcentrale: 085 0655 358